Een familiehotel in de Ardennen, België


Het "Les Roses" hotel situeert zich in Libin, gelegen in hart van de Belgische Ardennen. Het huis uit de negentiende eeuw, van roze en blauwachtige steen bezit een rustige tuin in Engelse stijl, waar u het aperitief kunt genieten.

 

Hier, sinds 1953, wordt u door Marie-Madeleine en Marie-Thérèse Lemaire onthaald. Zij worden door hun kinderen Marie-Catherine en Jean-Philippe doeltreffend geholpen.

Het hotel

De warmte van het onthaal en de geur van oude eik wekt bij u de lust om van de schoonheid van dit plekje te genieten.

 

Via verscheidene trappen en gangen brengt de glimlach van de gastheren u naar twee zitkamers waar warmte en vertrouwen op u wachten.

 

Naast die zitkamers heeft u de eetkamer met twee ruimtes, die door een marmeren trap verbonden zijn.

 

Met haar stijlmeubelen, met fluweel en fijne stoffen omrand, voelt u meteen in die kamer warmte en verfijning.

 

 


De kamers

Het hotel onthult u zijn dertien weelderige slaapkamers met badkamer.

 

Vier van die kamers hebben en balkon met zicht op de tuin.

 

De gastheren geven de voorrang aan de netheid en ook aan klassieke stoffen om een landelijke sfeer te scheppen ; een sfeer vol traditie en een warme “home sweet home”.

 

Zonder de minste twijfel valt u in slaap, in een sfeer vol beloftes voor de volgende dag.

Het bord

Tijdens uw verblijf krijgt u naast het ontbijt, twee warme maaltijden, ambachtelijk bereid, met verse producten en de mogelijkheden van de markt.

 

Oogstrelende borden voor fijnproevers: kreeftenravioli gevolgd door een millefeuille van varkenshaasje met in de mond smeltende appels en moes van rode uien en als afsluiter, een bavaroise met kwark op een spiegel frambozencoulis.

 

Mits reservering en als het dagmenu u bevalt, is het mogelijk voor niet-residenten, te genieten van het couvert, dat voor onze gasten gedekt is.

 

Zie ook : gastronomisch weekend

De tuin

Die sterke woning uit de negentiende eeuw, van roze en blauwachtige stenen uit de Ardennen is in het hart van Libin gelegen, vlakbij de kerk. De woning strekt zich uit tot een rustige tuin in engelse stijl, met bloemen versierd waar u in alle rust uw aperitief kunt genieten.

 

In de milde schaduw van oude bomen kunt u zich laten verleiden door dit romantische bankje, de gezellige stoelen om een mooie roman te lezen, of door die tafeltjes waar u uw aperitief kunt nemen.

 

En als de schoonheid van het landschap u tot wandelen stemt, vraagt u inlichtingen aan uw gastheren.